
תערוכת תוצרים 2021
שכבת יב'
קבוצת רימון (שכבת ט')
![]() |
---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
קבוצת רימון היא הקבוצה החדשה והצעירה שלנו בדרור גליל.
חבורה מופלאה ומגוונת של נערות ונערים, שמגיעים אלינו מקצוות שונים של הגליל, יום יום, לא מוותרת על מפגש וזאת כדי לממש את המטרה העיקרית שלה, שהיא בניית קבוצה מגובשת וחזקה, שנותנת מקום לכולם וכולן, שמאמינה במגוון אנושי ויצירה של חברה מכילה יותר ושוויונית יותר.
זהו אירוע התוצרים הראשונה של קבוצת רימון וכולם ממש מתרגשים ושמחים, אז בואו נקבל את יאיר קולר נציג קבוצת רימון, שיספר לנו על פרויקט משפחה בתמונה, שנלמד בשיעורי אדם וחברה.
משפחה בתמונה-אדם וחברה
הפרויקט שלנו עסק בהכרות עם השתנות התא המשפחתי, מימי הביניים ועד היום.
במהלך הלמידה נחשפנו והכרנו מודלים של משפחות שונות בחברה הישראלית ובקבוצת רימון.
החל חיבור עמוק יותר בין החניכים והחניכות סביב הכרות עם התא המשפחתי הייחודי של כל אחת ואחד.
ברוכים הבאים!
מוזמנים להיכנס ולהכיר את המשפחה שלי...
פת לחם- מגמות
התחלנו את המחצית בלמידה על ההשפעות החברתיות-כלכליות של הקורונה בישראל. פגשנו אנשים שהגיעו עד פת לחם, והבנו את משמעות הביטוי.
משם יצאנו לחשיבה על גידול מזון ביתי ועל חיסכון במשאבים.
למדנו על הכלכלה מסביב למזון, על מחזור חיי הצמח, זרענו במגשים ועבדנו בגן הירק לראות את הצמח מתפתח מזרע לאוכל.
עבדנו בעץ, הכרנו כלי עבודה ואת נהלי השימוש בהם, עסקנו בתכנון ובביצוע..
התחלקנו ל-3 קבוצות, כל קבוצה חקרה את האפשרויות ובחרה לבנות מתקן שמאפשר לגדל מזון בסביבה הביתית תוך חסכון במשאבים.
אנחנו גאים להציג לכם את המוצרים המוגמרים
איסוף מי גשמים
טבע בשקית
מתקן ורטיקלי מ-PVC
אני כמו שאני- שפה
למדנו יצירות ושירים העוסקים בשאלות זהות, עבדנו עם השיר "כישופים" שכתבה המשוררת דליה רביקוביץ, למדנו מהי מטפורה ודימוי וניסנו בעזרתם להכיר את עצמנו טוב יותר.
באומנות יצרנו קולאז, גם למדנו עליו, למדנו על האמן חנוך פיבן וקישרנו בין האומנות והשפה.
הדיוקן שמוצג הוא מטאפורות ודימוים של מי שאני…
אז קבלו אותנו..
נעים להכיר-תזונה
התחלנו את המחצית בלהכיר מושגים בסיסיים בנושאי התזונה, חקרנו תיבות מזון שונות, הכרנו את קבוצות עיבוד המזון.
המטרה של הפרויקט היא להגביר את המודעות לתזונה בריאה ולרכיבי מזון של אוכל פחות מעובד.
אנחנו מזמינים אתכם.ן, בתאבון ולבריאות, ללמוד ולהחשף למושגים התזונתיים.
מוזמנים להכין ארוחה בהשראת הפרויקט.
בתאבון ולבריאות