פתחנו את היום בקיבוץ מעיין ברוך ושמענו ממקור ראשון את סיפור עזיבתם וחזרתם של חברי קיבוץ מעיין ברוך שבחרו לחזור לחיות בביתם האהוב ובכך להמשיך להגשים את החלום הציוני.
נפגשנו עם נשים מקיבוץ מעין ברוך ושמענו על חווית הפינוי, החיים בבתים ארעיים והחזרה הביתה. שוחחנו על האתגרים, העבודה הקשה והתקווה שהגליל העליון יחזור לפרוח מבחינה חברתית, כלכלית ותרבותית.
ומשם המשכנו לסיור מודרך במוזיאון לאמנות ״זומו״ בכפר גלעדי – מוזיאון נייד, מבוסס קהילות, שנודד בכל רחבי ישראל ומציג תערוכות מתחלפות שנוצרות ונאצרות יחד עם הקהילות המקומיות.
הגישה של ״זומו״ היא שהאמנות היא מפתח מהותי ליצירת קהילה פתוחה ומכילה יותר ולהנחת גשרים בין כל חלקי החברה הישראלית.
במהלך הסיור נחשפנו למיצגי אומנות מגוונים ומיוחדים של אמניות ואמנים מהפריפריה הצפונית, התנסינו בחקירה וניתוח של מסרים אמנותיים עכשוויים.
היה יום משמעותי ! תודה לחניכים ולחניכות שהקשיבו, שאלו וכיבדו בנוכחותם.






